LUTRAKI I GLIFADA - DIREKTAN ČARTER LET IZ BANJALUKE
 

Peloponez je arhiv svetske istorije, pažljivo složenih stranica neolita, mikenskog perioda, Sparte, Rimske republike, Otomanskog carstva... Nalazi se na samom jugu Grčke, odvojen primjerom ljudske upornosti - Korintskim kanalom, od ostatka kopna 1893. godine. Usecanjem kanala kroz prevlaku, plovni put oko Peloponeza skraćen je za oko 700 km. Četiri poluostrva, okrenuta jugu – Mesenija, Mani, Epidaurus i Argolida, svojim oblikom podsjećaju na javorov list, koji je u kontaktu sa ostatkom kopna preko nekolicine mostova, od kojih je najmoderniji Rio Antirio iz 2004. godine. Loutraki je jedan od najljepših grčkih primorskih gradova. Smješten je u Korintskom zalivu u podnožju planine Gerania. Udaljen je 4 km od Korintskog kanala i oko 80 km od Atine. Mediteranska klima, dugo i toplo ljeto, kristalno čisto more sa prelijepim šljunkovito pješčanim plažama koje okružuju grad, bujna vegetacija, termalni izvori, vodopadi, Plavo jezero, učiniće da ljetovanje u Lutrakiju bude jedinstveno iskustvo, kao i desetinama hiljada turista iz celog sveta. Lutraki ima idealnu poziciju za ljude koji vole aktivan odmor i žele da se bolje upoznaju sa antičkom istorijom i posjete fakultativne izlete.


Oblast Atika (grčki: Αττική) je veoma važan istorijski deo Grčke. Njemu pripada glavni grad ove prelepe mediteranske zemlje. Za sve vreme istorijskih previranja, na Atici se razvija najvažniji filozofski, administrativni, politički, obrazovni i kulturni centar čitave današnje Grčke – veličanstvena Atina. Glifada je jedno od najelegantnijih letovališta Grčke i elitno je predgrađe Atine koje izlazi na more, pa je nazivaju još i Atinska rivijera. Nekada je Glifada bila ribarsko naselje, a danas je čuveno letovalište sa brojnim luksuznim vilama, hotelima i ekskluzivnim prodavnicama. Glifada se, pored luksuza, može pohvaliti i dugim peščanim plažama, kao i lepim morem, pa zato postaje omiljeno mesto za odmor poznatim i slavnim ličnostima. Sa centrom Atine povezana je autobuskim prevozom i najmodernijim brzim tramvajima, sagrađenim za potrebe Olimpijade 2004. godine. Centar Atine udaljen je oko 15 kilometara. Poznata po svojoj lokaciji na samoj obali mora, koju krase nebrojene fensi prodavnice, plaže, vile po uzoru na one iz Holivuda, kafići, restorani, hoteli…Glifada je inače samo centralni deo Atinske rivijere koju još još čine par manjih mesta kao što su: Paljo faliro, Alimos, Eliniko, Vula, Vuljagmeni I Anavissos.

Destinaciju preporučujemo svima -  ljudima koji vole noćni život i željni su dobrog provoda, ljubiteljima pasivnog odmora kojima je gušt uživanje u fenomenalnim barovima na plaži, kao i svim ljubiteljima aktivnog odmora koji žele da svoje ljetovanje obogate posjetom Atini i odlaskom na još neki od veoma zanimljivih fakultativnih izleta. Destinacija koja je bila poznata kao mondensko ljetovalište bogatih Atinjana, sada pruža priliku “običnim” ljudima da uživaju u svim njenim čarima.


izletiatina1.jpg

>  GRČKA LJETO 2024. (ČARTER LETOVI IZ BANJALUKE)

ATINSKA RIVIJERA

ATINSKA RIVIJERA

POLASCI: 21.06.-23.08.2024. 6 NOĆI, OD 949KM

Detaljnije

PELOPONEZ - LUTRAKI

PELOPONEZ - LUTRAKI

POLASCI: 21.06.-23.08.2024. 6 NOĆI, OD 749KM

Detaljnije

ALEXANDER BEACH 4*

ALEXANDER BEACH 4*

POLASCI: 21.06.-23.08.2024. 6 NOĆI, OD 949KM

Detaljnije