Call Center
051- 492-385
Pon.–pet. 9 –18h, Sub.10 –15h
banjaluka@kontiki.ba

NAŠA PREPORUKA ZA IZLETE


Organizator izleta je inostrani partner organizatora putovanja. Precizan datum odvijanja izleta, vrijeme trajanja i vrijeme polaska na izlet saopštiće Vam naš predstavnik na destinaciji.

Do promjene programa i trajanja izleta može doći usljed vremenskih nepogoda, gužvi u saobraćaju, štrajkova ili drugih nepredviđenih okolnosti.

PAKET OD TRI IZLETA PO JEDINSTVENOJ CIJENI OD 199 MARAKA PO OSOBI

ZA PUTNIKE KOJI BORAVE U LUTRAKIJU: ATINA + ARGOLIDA + MANASTIR SV. PATAPI I PLAVO JEZERO

ZA PUTNIKE KOJI BORAVE NA ATINSKOJ RIVIJERI: ATINA + ARGOLIDA + AUTOBUSKA TURA DO RTA SUNION

Napomena: Jedinstvena cijena od 199 maraka po osobi ostvaruje se isključivo uplatom u agenciji prije putovanja. Cijena za dijete do 11 godina starosti iznosi 99 maraka.

ARGOLIDA – ROMANTIČNIM STAZAMA DREVNE GRČKE

(Korint, Korintski Kanal, Mikena, Nafplion, Epidaurus)

 Cjelodnevno 8:30h – 17h                                                         

Dan započinjemo odlaskom do Korintskog kanala koji spaja Egejsko i Jonsko more, gdje pravimo foto pauzu nad ovim svojevrsnim gradjevinskim poduhvatom iz XIX veka, napravljenim bez upotrebe mehanizacije. Nastavljamo do drevne Mikene, o kojoj je pisao čuveni Homer, posećujući akropolj sa Lavljom Kapijom, ostacima Mikenske Palate i grobnice kralja Agamenona. Slijedi vožnja kroz plantaže narandži i citrusa i dolazimo do Nafpliona, prve moderne prestonice Grčke, jednog od najljepših gradova ove zemlje. Šetnja kroz romantične ulice starog grada, panorama utvrdjenja hiljadu stepenika, Palamidi. U nastavku se pravi pauza za ručak koji nije uključen u cijenu. Naposljetku dolazimo i do Epidaurusa, prestonice boga medicine Eskulapa. Posjetićemo poznati i najakustičniji teatar stare Grčke gde se i danas egzibiriju najveće zvezde pozorišta i muzike našeg doba. Ovaj izlet preporučujemo svim poštovaocima istorije drevne Grčke i znatiželjnicima koji bi da saznaju još nešto novo staro o antici. Na izlet ponijeti dobro raspoloženje, strpljenje, ravnu obuću, šešire, novac i osmjeh. Ulaznice za obilazak Mikene i Epidaurusa dodatno se naplaćuju.


ATINA – KOLIJEVKA GRČKE CIVILIZACIJE I KULTURE

(Panoramsko razgledanje grada uz posjetu Akropolju i slobodno vrijeme)

 Cjelodnevno 8:30h – 17:30h                                        

Nakon vožnje od Lutrakija do Atine u trajanju od jednog i po sata odlazak do arheološkog parka Akropolja i poseta najznačajnijim spomenicima grčke arhitekture kao što su Dionizijevo pozorište, rimski teatar, hram Boginje Atine Pobednice, Erehteon i čuvenog Partenona. Nakon pauze za individualne obilaske i slikanje, odlazak na panoramsko razgledanje grada koje obuhvata najznačajnije gradjevine iz Antičkog doba, kao i iz perioda moderne grčke istorije. Izmedju ostalog vidjećete Hram Boga Zevsa na Marsovom polju, Hadrijanovu Kapiju, trgove Omonija i Sintagma, Parlament, Predsedničku Palatu, nacionalne gardiste Evzone, monumentalna zdanja Trilogija.  Pauza kod Parlamenta i ispred stadiona iz XIX veka gde su održane prve obnovljene moderne olimpijske igre. Slobodno vrijeme u boemskoj četvrti Plaka i Monastiraki. Na izlet ponijeti kamere i aparate, obavezno neklizajuću ravnu obuću, šešire i dovoljnu količinu tečnosti, kao i novac za suvenire i ručak.


KRSTARENJE – SUNČANA STRANA GRČKIH OSTRVA

(Ostrva Hidra, Poros i stari grad Aegina - cjelodnevno)

PREVOZ DO I OD LUKE KAO I RUČAK NA BRODU SU UKLJUČENI

Odlazak na cjelodnevno krstarenje u ranim jutarnjim satima i ukrcavanje na brod (3 palube, na gornjoj sa stolicama za sunčanje) od 7:40 do 8:00 (transfer do luke traje oko 30min). Nakon tročasovne plovidbe dolazimo u marinu ostrva Hidra poznatog kao stecište umetnika, slikara i fotografa, koje privlači svojim kospomolitskim duhom svetski džet set. Slobodno vrijeme za kupanje ili šetnju. U nastavku plovidbe do Porosa na donjoj palubi broda biće serviran ručak (piće nije uključeno) uz živu muziku. Na malom ostrvu i mestu Poros boravi se oko 1 sat. Potom slijedi  plovidba do Aegine gde se ostaje oko dva sata uz mogućnost doplate tri ekskurzije (za odlazak na najlepše plaže na ostrvu 25€; panorama mjesta, riblje pijace i poseta manastiru Svetog Nektarija 20€; poseta hramu boginje Atina Afeja, V p.n.e, 27€).  U povratku ćete uživati u tradicionalnom folklornom performansu na brodu. Na izlet ponijeti opremu za kupanje, nešto za presvući, popiti, novac za dobar provod, izlete i suvenire, te osmijeh na lice koji ćete, ako ste ga zaboravili, sigurno opet pronaći.